top of page
  • Writer's pictureEasylawn

Wat is de beste ondergrond voor kunstgras?

Updated: Jul 19, 2023

Bij het kiezen van kunstgras voor je tuin, balkon of sportveld, is het belangrijk om rekening te houden met meer dan alleen het type en de kwaliteit van het kunstgras zelf. De ondergrond waarop het kunstgras wordt gelegd, speelt ook een belangrijke rol in zowel de uitstraling als de levensduur van je kunstgras. Laten we eens kijken naar drie veel voorkomende mogelijkheden voor een optimale ondergrond van kunstgras: zand, drainagematten en een stabilisatiedoek.


Kunstgras sportveld

Zand


Een zandbed van 5 tot 15 centimeter is een goede keuze als ondergrond voor kunstgras. Dit komt omdat zand een flexibel en vormbaar materiaal is, waardoor het gemakkelijk is om een gelijkmatig en vlak oppervlak te creëren. Bovendien biedt zand een goede drainage, wat essentieel is om waterophoping te voorkomen en de levensduur van je kunstgras te verlengen. Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor straatzand in plaats van zacht speelzand, omdat dit stabieler is en minder snel verschuift.


Drainagematten


Het aanleggen van drainagematten is een andere effectieve toevoeging voor de ondergrond van kunstgras. Deze matten zijn ontworpen om water snel en efficiënt af te voeren, waardoor de kans op waterophoping en bijbehorende problemen zoals schimmelvorming of de groei van onkruid wordt verminderd. Drainagematten zijn vooral nuttig in gebieden met een hoge regenval of op plaatsen waar de natuurlijke drainage niet optimaal is.


Stabilisatiedoek


Een stabilisatiedoek kan een slimme aanvulling zijn op de ondergrond van je kunstgras. Dit doek wordt direct onder het kunstgras geplaatst en voorkomt dat er wortels en onkruid door het kunstgras heen groeien. Bovendien kan een stabilisatiedoek helpen om de ondergrond stabiel te houden, waardoor het kunstgras minder snel zal verschuiven of verzakken.Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page