top of page

Kunstgras op het balkon

Bekijk ons kunstgras
Lees verder

EASYLAWN KUNSTGRAS

Gratis samples, vrijblijvende offerte of maak gebruik van onze inmeetservice.

KUNSTGRAS OP HET BALKON

Geen tuin, maar wel gras? Met kunstgras voor op het balkon of dakterras creëer je het echte tuingevoel, ook op 10 hoog.

Nooit meer
bemesten
Geen
pesticiden
Nooit meer
verticuleren
Nooit meer
water geven
Nooit meer
maaien

Kiezen voor kunstgras op het balkon

Een groene oase creëren op een bodem waar niets groeit, dat is ingewikkeld. En waar je planten in een pot kunt zetten, heb je voor gras toch echt vruchtbare grond nodig. Toch kun je ook op je balkon of dakterras een echt tuingevoel neerzetten door te kiezen voor kunstgras. Aangezien kunstgras geen voedingsbodem nodig heeft, is het perfect te gebruiken op een harde ondergrond, zoals beton. En omdat ook sproeien, maaien en bemesten met kunstgras verleden tijd zijn, zet jij met kunstgras zonder gedoe of onderhoud een heerlijke buitensfeer neer op jouw balkon of dakterras, ongeacht het seizoen. Af en toe aanvegen en zo nu en dan een moswerend middel gebruiken, is genoeg voor jarenlang plezier. Bovendien is kunstgras waterdoorlatend en licht van gewicht, zodat je niet bang hoeft te zijn voor een zware belasting.

 

Hoe jouw balkon of dakterras er ook uitziet, er is altijd een kunstgrasmat die het mogelijk maakt jouw buitenruimte een echte tuinsfeer te geven. Kom eens langs in één onze showtuinen om de verschillende matten te zien en te testen.

gemixte vorm

6 kleuren

2894 g/m2

45mm hoog

Jolie 45

Bekijk kunstgras

4,5 cm hoog gazon, uit 6 grastinten opgebouwd. De garen zijn in verschillende vormen uitgevoerd voor een natuurlijk effect.

gemixte vorm

6 kleuren

3090 g/m2

52mm hoog

Magifique52

Bekijk kunstgras

Een van de meest natuurgetrouwe kunstgras soorten in ons assortiment.

gemixte vorm

5 kleuren

1825 g/m2

40mm hoog

Recyclé

Bekijk kunstgras

Zoals de naam al zegt is dit type kunstgras gemaakt van gerecycled kunstgras. 

EasyLawn kunstgras op het balkon

Bekijk al ons kunstgras 

Aanleg en gebruik

Alle kunstgrasmatten van Easylawn zijn geschikt voor gebruik op het balkon of dakterras. Toch bevelen wij je aan om voor balkons en dakterrassen kortpolige kunstgrasmatten te kiezen. Anders dan bij een gewone tuin, heb je, zeker als je balkon of dakterras relatief klein is, meestal één vaste looproute en een kleine ruimte waar je op kunt bewegen. Je belast dan hetzelfde stukje kunstgras heel erg vaak. Hoogpolige kunstgrasmatten loop je sneller plat, wat logischerwijs voor een minder mooi effect zorgt. Je kunt dan eerder ‘banen’ gaan zien op het kunstgras. Met kortpolige grasmatten is dit effect veel minder groot en nauwelijks zichtbaar.

 

Om ervoor te zorgen dat de matten op je balkon of dakterras niet gaan schuiven, worden ze vastgelijmd of met dubbelzijdig tape aan de ondergrond vastgemaakt.

Kunstgrasmatten zijn in verschillende formaten leverbaar, dus ook als jouw balkon of dakterras aan de kleine kant is, kun je voor kunstgras kiezen.

kleine oppervlaktes?

Kunstgras voor in de tuin of op het balkon is gemaakt om je een echt tuingevoel te geven. En met je blote voeten op het gras lopen, hoort daar zeker bij. Daarom voelen onze grasmatten ook lekker zacht aan. Het blotevoetengevoel kan tussen matten wel een beetje verschillen. Kort gras voelt bijvoorbeeld iets stekeliger aan dan lang gras. Eigenlijk net als op je hoofd; stekeltjes voelen anders aan dan langer haar.

 

Als je kiest voor sterk sportgras of gras voor intensief gebruik, dan zorgen de stevigheid en slijtvastheid van de mat voor een iets minder zacht gevoel. Toch blijft ook hierop met blote voeten lopen comfortabel, al voelt het iets minder zacht aan.

blote voeten?

Als er af en toe kinderen in de tuin spelen, hoef je geen speciale kunstgrasmatten aan te schaffen. Gebruik je het gras intensiever, bijvoorbeeld voor dagelijkse voetbaltoernooien met meerdere kinderen, dan kun je het beste kiezen voor meer slijtvaste matten, zoals de EFMS26 of de SG13. Deze kunstgrassoorten zijn gebaseerd op het kunstgras dat ook op sportvelden wordt gebruikt.

spelende kinderen?

Om klitten in de kunstgrasmatten te voorkomen, kun je met langharige huisdieren het beste kiezen voor laag kunstgras. Klitten en lange huisdierharen zijn namelijk lastig te weg te halen uit de kunstgrasmatten met hoger gras.

langharige huisdieren?

Poep en plas van huisdieren zullen onze kunstgrasmatten niet beschadigen. Als huisdieren het gras vaak als wc gebruiken, is het aan te raden om te kiezen voor kunstgrasmatten met een PU-backing. Deze matten houden namelijk geen vocht vast, waardoor urine wegspoelt en je geen last hebt van vieze luchtjes.

ontlasting van (huis)dieren?

Kleine tot middelgrote honden kunnen zonder problemen op vrijwel al onze kunstgrasmatten spelen. Heb je een sterke of erg zware viervoeter? Dan kun je beter kiezen voor een kunstgrassoort met een sterkere vezelhechting, zoals de EFMS26-mat. Ook andere matten met een PU-backing zijn beter bestand tegen intensief speelplezier, zoals graven en trekken. Meer informatie over PU-backing en vezelhechting vind je hier.

spelende honden?

Is kunstgras geschikt voor…

Anders dan gewoon gras, heeft kunstgras geen aarde nodig om in te wortelen. Dat maakt kunstgras bij uitstek geschikt voor aanleg op een harde ondergrond. De matten worden met speciale lijm of dubbelzijdig tape bevestigd aan de ondergrond om schuiven te voorkomen.

harde ondergrond?

Onze kunstgrasmatten zijn geschikt voor gebruik in de volle zon of juist in de schaduw. Om ervoor te zorgen dat jouw grasmat er zo natuurlijk mogelijk uitziet, is het wel slim om voor zonnige plekken een grasmat te kiezen die juist iets donkerder is. Veel zon zorgt er namelijk voor dat de mat wat lichter oogt. Een mat die van zichzelf al licht van kleur is, kan hierdoor een haast onnatuurlijke kleur krijgen. Voor schaduwrijke plekken geldt eigenlijk hetzelfde, maar dan omgekeerd. Hier kan een lichtere kleur juist zorgen voor een meer natuurlijk effect.

 

Net als bij gewoon gras, zorgt veel zonlicht voor enige verkleuring. Wees niet bang! Kunstgras dat jaren in de volle zon ligt zal niet bleek uitslaan, maar er kan een minimale verkleuring ontstaan. Van een plantenbak die je na 5 jaar verplaatst op het gras, zou je met een geoefend oog een afdruk kunnen zien. Dit is niet altijd het geval en ook zeker niet altijd zichtbaar, maar volledig uitsluiten kunnen we het helaas niet.

 

De warmte van de zon kan ervoor zorgen dat de kunstgrasmat uitzet bij hitte en weer krimpt als het koeler wordt. De grasmat zelf zal nooit heet worden, je kunt er dus gewoon op blijven lopen of spelen. Het uitzet- en krimpeffect wordt ook wel thermische deformatie genoemd. Om nadelige effecten van thermische deformatie te voorkomen, zoals opkrullende grasmatten, wordt bij de aanleg van EasyLawn-kunstgras altijd infillzand gebruikt. Dit houdt vocht, bijvoorbeeld van regen en douw, tijdelijk vast, zodat het de mat kan afkoelen. Hierdoor heb je geen last van thermische deformatie.

felle zon of volledige schaduw?

 Beter voor het milieu

Polyurethaan (PU) produceren is milieuvriendelijker dan het produceren van latex. De fabricage kost bijvoorbeeld 90% minder energie, omdat polyurethaan op een lagere temperatuur uithardt. Ook is voor de productie van polyurethaan 30% minder grondstoffen nodig dan voor latex.

Geen waterverbruik of -vervuiling

Voor de productie van polyurethaan is geen water nodig. Dat bespaart dus niet alleen water, het voorkomt ook dat er vervuild afvalwater vrijkomt.

Makkelijk in gebruik

Polyurethaan maakt de grasmatten lichter en flexibeler. Hierdoor kunnen ze altijd en overal aangelegd worden, ongeacht het weer of de temperatuur.

Betere hechting

De kunstgrasvezels hechten zich tot wel 50% beter aan polyurethaan dan aan latex. Hierdoor wordt het loskomen van vezels tot een minimum beperkt.

Geen vochtopname

Polyurethaan voorkomt dat de kunstgrasmat vocht opneemt. Hierdoor zijn kunstgrasmatten met PU-backing vochtdoorlatender. Dit is niet alleen prettig bij regenbuien, maar ook bij ongelukjes van huisdieren.

Behoudt zijn vorm

Kunstgrasmatten met PU-backing zijn niet gevoelig voor krimp en uitzetting door temperatuurverschillen. Hierdoor behouden de matten altijd hun vorm.

Bij het innoveren kijken we niet alleen naar hoe gras eruitziet en hoe het aanvoelt, maar ook hoe het functioneert. De onderkanten van onze grasmatten zijn daarom ook zo ontworpen dat ze het kunstgras extra beschermen. Zo beperken we slijtage van de vezels, waardoor de mat langer meegaat. Ook gebruiken we vaak polyurethaan (PU) in plaats van latex om de vezels aan het doek te hechten. Dit heeft een aantal voordelen:

PU-backing

Kunstgras is tegenwoordig zo veel meer dan ‘nepgras’. Daarom investeren we ook constant in het ontwikkelen van nieuwe technologieën om innovatieve kunstgrassoorten te kunnen produceren. Zo zorgen we ervoor dat we de kleuren, vormen en zachtheid van natuurlijk gras steeds beter kunnen namaken. Inmiddels maken we zelfs kunstgras dat niet meer van echt gras te onderscheiden is, maar dat wel duurzamer en makkelijker te onderhouden is.

Duurzaamheid en innovatie

bottom of page