top of page

Kunstgras om op te sporten

Bekijk ons kunstgras
Lees verder

EASYLAWN KUNSTGRAS

Gratis samples, vrijblijvende offerte of maak gebruik van onze inmeetservice.

KUNSTGRAS OP HET SPORTVELD

Wel de bal op de stip, niet de pollen in de lucht.

Nooit meer
bemesten
Geen
pesticiden
Nooit meer
verticuleren
Nooit meer
water geven
Nooit meer
maaien

Kiezen voor kunstgras op het sportveld

Een goeie pot speel je op een groene mat. Maar als je geen zin of tijd hebt om in de derde helft alle graspollen weer terug te trappen, dan is kunstgras wellicht een optie. Net zo groen, maar wel een stuk onderhoudsvriendelijker en financieel een stuk aantrekkelijker. Zo houd jij je aandacht bij de sport en niet bij al het gedoe eromheen.

 

Ook voor sporten zonder bal is kunstgras geschikt. Zo kun je kunstgrasstroken aanleggen voor een crossfit-circuit, bootcamptraining of een hardloopbaan. Minder intensieve sporten, zoals golf, kun je ook goed beoefenen op kunstgras. Met kunstgras heb je namelijk altijd een strakke mat, waardoor je het putten veel beter kunt oefenen dan op hobbeliger gewoon gras.

 

Welke sportieve activiteit je ook voor ogen hebt, er is altijd een kunstgrasmat die het mogelijk maakt. Kom eens langs in één van onze showtuinen om de verschillende matten te zien en te testen of vraag direct een gratis offerte aan.

C-vorm

5 kleuren

1915 g/m2

26mm hoog

EFMS26

Bekijk kunstgras

EFMS26 is een uiterst sterk type gras wat heel goed gebruikt kan worden op plekken die intensief worden gebruikt.

rechte vorm

1 kleur

1877 g/m2

15mm hoog

SG13

Bekijk kunstgras

SG13 is het type kunstgras wat uiterst intensief kan worden gebruikt wegens de enorm sterke vezels die erin zijn verwerkt. 

gefibrileerd

2 kleuren

1600 g/m2

24mm hoog

MP24

Bekijk kunstgras

Multiplay is een kunstgras type met een gefiblileerde vezel. 
 

EasyLawn kunstgras om op te sporten

Bekijk al ons kunstgras 

Aanleg en gebruik

Niet alle kunstgrasmatten van Easylawn zijn geschikt voor intensief gebruik als sportveld. Ga je echt fanatiek aan de slag? Dan kun je het beste kiezen voor een mat van het type EFMS26 of SG13. Dit zijn matten die ontwikkeld zijn zoals de professionele kunstgrasmatten die worden gebruikt op bijvoorbeeld hockey- en voetbalvelden. Oersterke en ultra-slijtvaste vezels houden je mat toernooi na toernooi in topvorm. Kies je voor een Easylawn-kunstgrasmat om op te sporten, dan hoef je geen rubbergranulaat (rubberkogels) te gebruiken.

Is kunstgras geschikt voor…

Als je kiest voor kunstgras voor intensief gebruik, kies je eigenlijk altijd voor matten met een sterke vezelhechting en PU-backing, zoals de EFMS26. Alle honden, groot of klein, kunnen hier zonder problemen op rondrennen en spelen. Meer informatie over PU-backing en vezelhechting vind je hier.

dieren?

Kunstgras dat gebruikt wordt op sportvelden is in principe ook geschikt voor spelende kinderen. Ongeacht welke kunstgrassoort je voor sportief gebruik kiest, je hoeft geen rubbergranulaat (rubberkogels) te gebruiken.

spelende kinderen?

Kunstgras voor in de tuin of op het balkon is gemaakt om je een echt tuingevoel te geven. En met je blote voeten op het gras lopen, hoort daar zeker bij. Daarom voelen onze grasmatten voor in de tuin of op het balkon ook lekker zacht aan. Als je kiest voor sterk sportgras of gras voor intensief gebruik, dan zorgen de stevigheid en slijtvastheid van de mat voor een iets minder zacht gevoel. Toch blijft ook hierop met blote voeten lopen comfortabel, al voelt het iets minder zacht aan.

blote voeten?

Onze kunstgrasmatten zijn geschikt voor gebruik in de volle zon of juist in de schaduw. Net als bij gewoon gras, zorgt veel zonlicht voor enige verkleuring. Kunstgras dat jaren in de volle zon ligt, kan minimaal verkleuren. Dit is niet altijd het geval en ook zeker niet altijd zichtbaar, maar volledig uitsluiten kunnen we het helaas niet.

 

De warmte van de zon kan ervoor zorgen dat de kunstgrasmat uitzet bij hitte en weer krimpt als het koeler wordt. De grasmat zelf zal nooit heet worden, je kunt er dus gewoon op blijven lopen of spelen. Het uitzet- en krimpeffect wordt ook wel thermische deformatie genoemd. Om nadelige effecten van thermische deformatie te voorkomen, zoals opkrullende grasmatten, wordt bij de aanleg van EasyLawn-kunstgras altijd infillzand gebruikt. Dit houdt vocht, bijvoorbeeld van regen en douw, tijdelijk vast, zodat het de mat kan afkoelen. Hierdoor heb je geen last van thermische deformatie.

felle zon of volledige schaduw?

De kunstgrasmatten die geschikt zijn voor intensief gebruik, zijn speciaal ontworpen om ook zware belasting in gewicht aan te kunnen. Je kunt er dus zonder problemen speeltoestellen op plaatsen, of gewichten op laten vallen. Ze zijn niet alleen slijtvast, maar gaan ook lang mee, zonder in te scheuren, op te bollen of te verplaatsen. Met kunstgras biedt je spelende kinderen of intensieve sporters dus een veilige ondergrond voor hun activiteiten.

zware belasting door toestellen of gewichten?

Kunstgras is tegenwoordig zo veel meer dan ‘nepgras’. Daarom investeren we ook constant in het ontwikkelen van nieuwe technologieën om innovatieve kunstgrassoorten te kunnen produceren. Zo zorgen we ervoor dat we de kleuren, vormen en zachtheid van natuurlijk gras steeds beter kunnen namaken. Inmiddels maken we zelfs kunstgras dat niet meer van echt gras te onderscheiden is, maar dat wel duurzamer en makkelijker te onderhouden is.

Duurzaamheid en innovatie

Bij het innoveren kijken we niet alleen naar hoe gras eruitziet en hoe het aanvoelt, maar ook hoe het functioneert. De onderkanten van onze grasmatten zijn daarom ook zo ontworpen dat ze het kunstgras extra beschermen. Zo beperken we slijtage van de vezels, waardoor de mat langer meegaat. Ook gebruiken we vaak polyurethaan (PU) in plaats van latex om de vezels aan het doek te hechten. Dit heeft een aantal voordelen:

PU-backing

 Beter voor het milieu

Polyurethaan (PU) produceren is milieuvriendelijker dan het produceren van latex. De fabricage kost bijvoorbeeld 90% minder energie, omdat polyurethaan op een lagere temperatuur uithardt. Ook is voor de productie van polyurethaan 30% minder grondstoffen nodig dan voor latex.

Geen waterverbruik of -vervuiling

Voor de productie van polyurethaan is geen water nodig. Dat bespaart dus niet alleen water, het voorkomt ook dat er vervuild afvalwater vrijkomt.

Makkelijk in gebruik

Polyurethaan maakt de grasmatten lichter en flexibeler. Hierdoor kunnen ze altijd en overal aangelegd worden, ongeacht het weer of de temperatuur.

Betere hechting

De kunstgrasvezels hechten zich tot wel 50% beter aan polyurethaan dan aan latex. Hierdoor wordt het loskomen van vezels tot een minimum beperkt.

Geen vochtopname

Polyurethaan voorkomt dat de kunstgrasmat vocht opneemt. Hierdoor zijn kunstgrasmatten met PU-backing vochtdoorlatender. Dit is niet alleen prettig bij regenbuien, maar ook bij ongelukjes van huisdieren.

Behoudt zijn vorm

Kunstgrasmatten met PU-backing zijn niet gevoelig voor krimp en uitzetting door temperatuurverschillen. Hierdoor behouden de matten altijd hun vorm.

bottom of page