top of page

Kunstgras laten aanleggen

Bekijk ons kunstgras
Lees verder

EASYLAWN KUNSTGRAS

Gratis samples, vrijblijvende offerte of maak gebruik van onze inmeetservice.

KUNSTGRAS LATEN AANLEGGEN

Kunstgras aanleggen is nog niet zo gemakkelijk. Kies daarom voor onze professionele legservice. Dan zit jij snel en zorgeloos op je nieuwe gazon.

Nooit meer
bemesten
Geen
pesticiden
Nooit meer
verticuleren
Nooit meer
water geven
Nooit meer
maaien

Kunstgras laten aanleggen

Om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van jouw kunstgras, is het belangrijk dat je het gras goed aanlegt. Hier komt meer bij kijken dan het uitrollen van een grasmat. Daarom kiezen veel klanten voor onze professionele legservice. Zo weet je zeker dat je grasmat goed wordt aangelegd en dat aan alles is gedacht. Per situatie kan de voorbereiding en afwerking namelijk verschillen. We maken voor jouw persoonlijke situatie een maatwerkplan voor het aanleggen van het kunstgras.

 1. Opruimen en schoonmaken
  We maken jouw tuin, balkon, dakterras of veld aan kant en zorgen dat gevallen bladeren, takjes en je bestaande gras en / of begroeiing worden verwijderd. Zo kunnen we op een schone ondergrond van start. 

  Op balkons en dakterrassen zorgen we ervoor dat de tegels of betonondergrond goed schoon is, zodat het kunstgras goed aanhecht. Groene aanslag, mos en andere begroeiing halen we weg. Hoeveel werk het is om alles op te ruimen en schoon te maken kan behoorlijk verschillen per locatie. Wil je graag zelf alvast wat voorbereiden? Dan geven onze experts je graag advies over werkzaamheden die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.
   

 2. Kantopsluiting plaatsen
  Om rafelende matten en opkrullende punten te voorkomen, plaatsen we aan de randen van het kunstgras kantopsluitingen. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals kunststof, beton of bestrating. De kantopsluiting blijft zichtbaar als de kunstgrasmat is aangelegd, dus denk goed na over wat je mooi vindt.
   

 3. Geschikt maken van de ondergrond
  Afhankelijk van jouw situatie plaatsen we vervolgens stabilisatiezand van zo’n 5 tot 10 cm dik. Als het nodig is, stabiliseren we de ondergrond nog wat meer met behulp van een trilplaat. Zo kan de ondergrond niet meer verzakken als de mat eenmaal aangelegd is, wat bobbels zou kunnen veroorzaken. Het kan op delen van de ondergrond nodig zijn om extra drainagemaatregelen te nemen om water beter af te voeren.
   

 4. Drukverdelend doek aanbrengen
  Je grasmat ligt niet op los zand, maar wordt op een drukverdelend doek gelegd. Dit doek wordt aan de zijkanten vastgezet met fixatiepinnen. Hiermee voorkom je dat je afdrukken krijgt in je kunstgras, bijvoorbeeld van voetstappen of van tuinsets en speeltoestellen. Ook houdt het onkruid en mieren tegen.
   

 5. Rollen maar!
  Als jouw ondergrond goed voorbereid is, rollen we de grasmat uit. Na het uitrollen, snijden we de mat(ten) op maat en plakken we de naden aan elkaar met speciale lijm. We doen dit op zo’n manier dat de naden onzichtbaar worden weggewerkt. Zo ziet jouw mat eruit als 1 egaal geheel.
   

 6. Afwerking
  Als je mat eenmaal ligt, wordt deze bestrooid met infillzand. Hiermee wordt voorkomen dat thermische deformatie optreedt en omdat het zand tussen de vezels van het kunstgras komt te liggen, duwt het de vezels als het ware meer omhoog, waardoor ze meer rechtop staan. Ook zorgt het zand voor wat extra gewicht, waardoor de mat beter op z’n plek blijft liggen.

 

Het comfort van maatwerk

Het aanleggen van kunstgras is een behoorlijk klus, die niet alleen specialistische kennis en vaardigheden vereist, maar ook professionele en zware apparatuur, zoals een trilplaat. 

 

Wil je alsnog zelf aan de slag? Dan leggen we je graag uit hoe je de matten het beste kunt aanleggen in jouw specifieke situatie. Let er wel op dat de garantievoorwaarden anders zijn als je het kunstgras zelf aanlegt. Onze experts kunnen je precies vertellen hoe dat zit.

gevarieerde vorm

6 kleuren

2894 g/m2

45mm hoog

Jolie 45 PU

Bekijk kunstgras

Bekijk kunstgras

4,5 cm hoog gazon, uit 6 grastinten opgebouwd. De garen zijn in verschillende vormen uitgevoerd voor een natuurlijk effect.

rechte vorm

4 kleuren

2855 g/m2

35mm hoog

Charming

Bekijk kunstgras

Bekijk kunstgras

Extra comfortabel kunstgras. Heeft een dikke structuur door de vele en dunne vezels. Geschikt als siergras en speelgazon.

rechte vorm

4 kleuren

2786 g/m2

35mm hoog

Finnesse Deluxe PU

Bekijk kunstgras

Bekijk kunstgras

Meest natuurlijk ogend gazon, inclusief natuurlijke onvolkomenheden. Uitgevoerd in 4 kleurtinten en recht gesnoeid.

EasyLawn kunstgras

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

 Beter voor het milieu

Polyurethaan (PU) produceren is milieuvriendelijker dan het produceren van latex. De fabricage kost bijvoorbeeld 90% minder energie, omdat polyurethaan op een lagere temperatuur uithardt. Ook is voor de productie van polyurethaan 30% minder grondstoffen nodig dan voor latex.

Geen waterverbruik of -vervuiling

Voor de productie van polyurethaan is geen water nodig. Dat bespaart dus niet alleen water, het voorkomt ook dat er vervuild afvalwater vrijkomt.

Makkelijk in gebruik

Polyurethaan maakt de grasmatten lichter en flexibeler. Hierdoor kunnen ze altijd en overal aangelegd worden, ongeacht het weer of de temperatuur.

Betere hechting

De kunstgrasvezels hechten zich tot wel 50% beter aan polyurethaan dan aan latex. Hierdoor wordt het loskomen van vezels tot een minimum beperkt.

Geen vochtopname

Polyurethaan voorkomt dat de kunstgrasmat vocht opneemt. Hierdoor zijn kunstgrasmatten met PU-backing vochtdoorlatender. Dit is niet alleen prettig bij regenbuien, maar ook bij ongelukjes van huisdieren.

Behoudt zijn vorm

Kunstgrasmatten met PU-backing zijn niet gevoelig voor krimp en uitzetting door temperatuurverschillen. Hierdoor behouden de matten altijd hun vorm.

Bij het innoveren kijken we niet alleen naar hoe gras eruitziet en hoe het aanvoelt, maar ook hoe het functioneert. De onderkanten van onze grasmatten zijn daarom ook zo ontworpen dat ze het kunstgras extra beschermen. Zo beperken we slijtage van de vezels, waardoor de mat langer meegaat. Ook gebruiken we vaak polyurethaan (PU) in plaats van latex om de vezels aan het doek te hechten. Dit heeft een aantal voordelen:

PU-backing

Kunstgras is tegenwoordig zo veel meer dan ‘nepgras’. Daarom investeren we ook constant in het ontwikkelen van nieuwe technologieën om innovatieve kunstgrassoorten te kunnen produceren. Zo zorgen we ervoor dat we de kleuren, vormen en zachtheid van natuurlijk gras steeds beter kunnen namaken. Inmiddels maken we zelfs kunstgras dat niet meer van echt gras te onderscheiden is, maar dat wel duurzamer en makkelijker te onderhouden is.

Duurzaamheid en innovatie

Als er af en toe kinderen in de tuin spelen, hoef je geen speciale kunstgrasmatten aan te schaffen. Gebruik je het gras intensiever, bijvoorbeeld voor dagelijkse voetbaltoernooien met meerdere kinderen, dan kun je het beste kiezen voor meer slijtvaste matten, zoals de EFMS26, SG13 of de MP24. Deze kunstgrassoorten zijn gebaseerd op het kunstgras dat ook op sportvelden wordt gebruikt. Je hoeft in je tuin geen rubbergranulaat (rubberkogels) te gebruiken.

spelende kinderen?

Om klitten in de kunstgrasmatten te voorkomen, kun je met langharige huisdieren het beste kiezen voor laag kunstgras. Klitten en lange huisdierharen zijn namelijk lastig te weg te halen uit de kunstgrasmatten met hoger gras.

langharige huisdieren?

Poep en plas van huisdieren zullen onze kunstgrasmatten niet beschadigen. Als huisdieren het gras vaak als wc gebruiken, is het aan te raden om te kiezen voor kunstgrasmatten met een PU-backing. Deze matten houden namelijk geen vocht vast, waardoor urine wegspoelt en je geen last hebt van vieze luchtjes.

ontlasting van (huis)dieren?

Kleine tot middelgrote honden kunnen zonder problemen op vrijwel al onze kunstgrasmatten spelen. Heb je een sterke of erg zware viervoeter? Dan kun je beter kiezen voor een kunstgrassoort met een sterkere vezelhechting, zoals de EFMS26-mat. Ook andere matten met een PU-backing zijn beter bestand tegen intensief speelplezier, zoals graven en trekken. Meer informatie over PU-backing en vezelhechting vind je hier.

spelende honden?

Is kunstgras geschikt voor…

Kunstgras voor in de tuin of op het balkon is gemaakt om je een echt tuingevoel te geven. En met je blote voeten op het gras lopen, hoort daar zeker bij. Daarom voelen onze grasmatten ook lekker zacht aan. Het blotevoetengevoel kan tussen matten wel een beetje verschillen. Kort gras voelt bijvoorbeeld iets stekeliger aan dan lang gras. Eigenlijk net als op je hoofd; stekeltjes voelen anders aan dan langer haar.

 

Als je kiest voor sterk sportgras of gras voor intensief gebruik, dan zorgen de stevigheid en slijtvastheid van de mat voor een iets minder zacht gevoel. Toch blijft ook hierop met blote voeten lopen comfortabel, al voelt het iets minder zacht aan.

blote voeten?

Onze kunstgrasmatten zijn geschikt voor gebruik in de volle zon of juist in de schaduw. Om ervoor te zorgen dat jouw grasmat er zo natuurlijk mogelijk uitziet, is het wel slim om voor zonnige plekken een grasmat te kiezen die juist iets donkerder is. Veel zon zorgt er namelijk voor dat de mat wat lichter oogt. Een mat die van zichzelf al licht van kleur is, kan hierdoor een haast onnatuurlijke kleur krijgen. Voor schaduwrijke plekken geldt eigenlijk hetzelfde, maar dan omgekeerd. Hier kan een lichtere kleur juist zorgen voor een meer natuurlijk effect.

 

Net als bij gewoon gras, zorgt veel zonlicht voor enige verkleuring. Wees niet bang! Kunstgras dat jaren in de volle zon ligt zal niet bleek uitslaan, maar er kan een minimale verkleuring ontstaan. Van een plantenbak die je na 5 jaar verplaatst op het gras, zou je met een geoefend oog een afdruk kunnen zien. Dit is niet altijd het geval en ook zeker niet altijd zichtbaar, maar volledig uitsluiten kunnen we het helaas niet.

 

De warmte van de zon kan ervoor zorgen dat de kunstgrasmat uitzet bij hitte en weer krimpt als het koeler wordt. De grasmat zelf zal nooit heet worden, je kunt er dus gewoon op blijven lopen of spelen. Het uitzet- en krimpeffect wordt ook wel thermische deformatie genoemd. Om nadelige effecten van thermische deformatie te voorkomen, zoals opkrullende grasmatten, wordt bij de aanleg van EasyLawn-kunstgras altijd infillzand gebruikt. Dit houdt vocht, bijvoorbeeld van regen en douw, tijdelijk vast, zodat het de mat kan afkoelen. Hierdoor heb je geen last van thermische deformatie.

felle zon of volledige schaduw?

bottom of page