top of page

Kunstgras om intensief op te spelen

Bekijk ons kunstgras
Lees verder

EASYLAWN KUNSTGRAS

Gratis samples, vrijblijvende offerte of maak gebruik van onze inmeetservice.

Bekijk het aanbod voor intensief gebruik

KUNSTGRAS VOOR INTENSIEF GEBRUIK

De mat als basis van het avontuur.

Nooit meer
bemesten
Geen
pesticiden
Nooit meer
verticuleren
Nooit meer
water geven
Nooit meer
maaien

Kiezen voor kunstgras voor intensief gebruik

Lekker buitenspelen is niet alleen goed voor kinderen, het is ook nog eens ontzettend leuk! Want buiten beleef je de spannendste avonturen. Toch kan een intensieve speelmiddag ook een behoorlijke uitdaging zijn voor de ondergrond van je speelveld of -toestellen. Natuurlijk gras of houtsnippers zien er na een middagje ravotten nogal eens verwilderd uit. Onderhoudsmedewerkers hebben hierdoor veel werk aan het telkens herstellen en opnieuw veilig en bespeelbaar maken van de ondergrond.

 

Met kunstgras voor intensief gebruik kun je kleine en grote stuiterballen met een gerust hart laten spelen, sporten en ontdekken. Het kunstgras is speciaal gemaakt om dag in, dag uit te worden belast door rennende kinderschoenen, ballen en stokken. Je kunt er bovendien lekker overheen fietsen of skaten en omdat het in meerdere kleuren verkrijgbaar is, kun je de speelomgeving met kunstgras aantrekkelijk vormgeven. Ook is het sloop- en hufterproof, kunnen de honden uit de buurt er geen kuilen in graven en is het prettig toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator.

 

Welke activiteit de jeugd in de omgeving ook voor ogen heeft, er is altijd een kunstgrasmat die het mogelijk maakt. Kom eens langs in onze showtuinen om de verschillende matten te zien en te testen.

C-vorm

5 kleuren

1915 g/m2

26mm hoog

EFMS26

Bekijk kunstgras

EFMS30 is een uiterst sterk type gras wat heel goed gebruikt kan worden op plekken die intensief worden gebruikt.

rechte vorm

1 kleur

1877 g/m2

15mm hoog

SG13

Bekijk kunstgras

SG13 is het type kunstgras wat uiterst intensief kan worden gebruikt wegens de enorm sterke vezels die erin zijn verwerkt. 

gefibrileerd

2 kleuren

1600 g/m2

24mm hoog

MP24

Bekijk kunstgras

Dit type kunstgras is het meest gebruikte type gras wat je vrijwel altijd terug ziet in de openbare speeltuinen.

EasyLawn kunstgras om intensief op te spelen

Bekijk al ons kunstgras 

Aanleg en gebruik

Niet alle kunstgrasmatten van Easylawn zijn geschikt voor intensief gebruik. Matten die geschikt zijn voor (publieke) speeltuinen en recreatieplaatsen zijn van het type EFMS26, SG13 of MP24. De Oersterke en ultra-slijtvaste vezels houden de mat jarenlang in topvorm en zijn voordelig in onderhoud.

Is kunstgras geschikt voor…

Kleine tot middelgrote honden kunnen zonder problemen op vrijwel al onze kunstgrasmatten spelen. Heb je een sterke of erg zware viervoeter? Dan kun je beter kiezen voor een kunstgrassoort met een sterkere vezelhechting, zoals de EFMS26-mat. Ook andere matten met een PU-backing zijn beter bestand tegen intensief speelplezier, zoals graven en trekken. Meer informatie over PU-backing en vezelhechting vind je hier.

spelende honden?

Poep en plas van huisdieren zullen onze kunstgrasmatten niet beschadigen. Als huisdieren het gras vaak als wc gebruiken, is het aan te raden om te kiezen voor kunstgrasmatten met een PU-backing. Deze matten houden namelijk geen vocht vast, waardoor urine wegspoelt en je geen last hebt van vieze luchtjes.

ontlasting van (huis)dieren?

Kunstgras voor intensief gebruik is bijzonder geschikt voor spelende kinderen. Er zijn diverse soorten slijtvast kunstgras beschikbaar, die allemaal nét even anders zijn. Bekijk het productaanbod om de verschillen te kunnen zien, of kom eens langs in een van onze showtuinen, dan leggen onze experts het precies aan je uit. Ongeacht welke kunstgrassoort je voor intensief gebruik kiest, je hoeft geen rubbergranulaat (rubberkogels) te gebruiken.

spelende kinderen?

Kunstgras voor in de tuin of op het balkon is gemaakt om je een echt tuingevoel te geven. En met je blote voeten op het gras lopen, hoort daar zeker bij. Daarom voelen onze grasmatten voor in de tuin of op het balkon ook lekker zacht aan. Als je kiest voor sterk sportgras of gras voor intensief gebruik, dan zorgen de stevigheid en slijtvastheid van de mat voor een iets minder zacht gevoel. Toch blijft ook hierop met blote voeten lopen comfortabel, al voelt het iets minder zacht aan.

blote voeten?

Onze kunstgrasmatten zijn geschikt voor gebruik in de volle zon of juist in de schaduw. Net als bij gewoon gras, zorgt veel zonlicht voor enige verkleuring. Kunstgras dat jaren in de volle zon ligt, kan minimaal verkleuren. Dit is niet altijd het geval en ook zeker niet altijd zichtbaar, maar volledig uitsluiten kunnen we het helaas niet.

 

De warmte van de zon kan ervoor zorgen dat de kunstgrasmat uitzet bij hitte en weer krimpt als het koeler wordt. De grasmat zelf zal nooit heet worden, je kunt er dus gewoon op blijven lopen of spelen. Het uitzet- en krimpeffect wordt ook wel thermische deformatie genoemd. Om nadelige effecten van thermische deformatie te voorkomen, zoals opkrullende grasmatten, wordt bij de aanleg van EasyLawn-kunstgras altijd infillzand gebruikt. Dit houdt vocht, bijvoorbeeld van regen en douw, tijdelijk vast, zodat het de mat kan afkoelen. Hierdoor heb je geen last van thermische deformatie.

felle zon of volledige schaduw?

De kunstgrasmatten die geschikt zijn voor intensief gebruik, zijn speciaal ontworpen om ook zware belasting in gewicht aan te kunnen. Je kunt er dus zonder problemen speeltoestellen op plaatsen, of gewichten op laten vallen. Ze zijn niet alleen slijtvast, maar gaan ook lang mee, zonder in te scheuren, op te bollen of te verplaatsen. Met kunstgras biedt je spelende kinderen of intensieve sporters dus een veilige ondergrond voor hun activiteiten.

zware belasting door toestellen of gewichten?

Kunstgras is tegenwoordig zo veel meer dan ‘nepgras’. Daarom investeren we ook constant in het ontwikkelen van nieuwe technologieën om innovatieve kunstgrassoorten te kunnen produceren. Zo zorgen we ervoor dat we de kleuren, vormen en zachtheid van natuurlijk gras steeds beter kunnen namaken. Inmiddels maken we zelfs kunstgras dat niet meer van echt gras te onderscheiden is, maar dat wel duurzamer en makkelijker te onderhouden is.

Duurzaamheid en innovatie

Bij het innoveren kijken we niet alleen naar hoe gras eruitziet en hoe het aanvoelt, maar ook hoe het functioneert. De onderkanten van onze grasmatten zijn daarom ook zo ontworpen dat ze het kunstgras extra beschermen. Zo beperken we slijtage van de vezels, waardoor de mat langer meegaat. Ook gebruiken we vaak polyurethaan (PU) in plaats van latex om de vezels aan het doek te hechten. Dit heeft een aantal voordelen:

PU-backing

 Beter voor het milieu

Polyurethaan (PU) produceren is milieuvriendelijker dan het produceren van latex. De fabricage kost bijvoorbeeld 90% minder energie, omdat polyurethaan op een lagere temperatuur uithardt. Ook is voor de productie van polyurethaan 30% minder grondstoffen nodig dan voor latex.

Geen waterverbruik of -vervuiling

Voor de productie van polyurethaan is geen water nodig. Dat bespaart dus niet alleen water, het voorkomt ook dat er vervuild afvalwater vrijkomt.

Makkelijk in gebruik

Polyurethaan maakt de grasmatten lichter en flexibeler. Hierdoor kunnen ze altijd en overal aangelegd worden, ongeacht het weer of de temperatuur.

Betere hechting

De kunstgrasvezels hechten zich tot wel 50% beter aan polyurethaan dan aan latex. Hierdoor wordt het loskomen van vezels tot een minimum beperkt.

Geen vochtopname

Polyurethaan voorkomt dat de kunstgrasmat vocht opneemt. Hierdoor zijn kunstgrasmatten met PU-backing vochtdoorlatender. Dit is niet alleen prettig bij regenbuien, maar ook bij ongelukjes van huisdieren.

Behoudt zijn vorm

Kunstgrasmatten met PU-backing zijn niet gevoelig voor krimp en uitzetting door temperatuurverschillen. Hierdoor behouden de matten altijd hun vorm.

bottom of page