Kunstgras in de tuin

Nooit meer
bemesten

Geen
pesticiden

Nooit meer
verticuleren

Nooit meer
water geven

Nooit meer
maaien

In je tuin kom je tot rust. En of je nu gek bent op tuinieren, of juist helemaal geen groene vingers hebt, het gras onderhouden is meestal niet het leukste tuinklusje. Kies daarom voor kunstgras. Kunstgras hoef je namelijk nooit te besproeien, te bemesten of te maaien. De randjes bijknippen is dus ook definitief verleden tijd. Bovendien blijft kunstgras jarenlang mooi. Af en toe aanvegen en zo nu en dan een moswerend middel gebruiken, is genoeg voor seizoenenlang tuinplezier.
Kiezen voor kunstgras

gemixte vorm

6 kleuren

2894 g/m2

45mm hoog

Jolie 45
Bekijk kunstgras
4,5 cm hoog gazon, uit 6 grastinten opgebouwd. De garen zijn in verschillende vormen uitgevoerd voor een natuurlijk effect.

gemixte vorm

6 kleuren

3090 g/m2

52mm hoog

Magifique 52
Bekijk kunstgras
Uiterst natuurgetrouw en vrijwel niet van echt te onderscheiden.
EasyLawn kunstgras in de tuin
Bekijk al ons kunstgras
Kunstgras is er in verschillende soorten en maten. Easylawn Kunstgras verkoopt alleen kunstgrasmatten van de hoogste kwaliteit. Welke grasmat het beste past in jouw tuin, is daarom vooral een kwestie van je budget en wat je mooi vindt. Een complexe kunstgrasmat is duurder dan een simpele. De verschillen tussen de matten zitten vooral in:
-
De hoogte van de grasvezels. Hoe lang de grassprieten zijn.
-
De dichtheid van de vezels. Hoeveel gras je per m2 hebt.
-
De kleuren van de grasvezels. Verschillende kleuren geven een natuurlijker effect.
-
Vorm- en lengteverschil van de grasvezels. Diversiteit tussen de vezels maakt het gras meer natuurgetrouw.
-
Hoe je het gras gaat gebruiken. Gravende viervoeters of kleine profatleten? Kies dan voor slijtvast kunstgras.
Wil je de verschillen in het echt bekijken en voelen? Kom dan eens langs bij één van onze showtuinen. Je kunt hier alle verschillende matten zien en testen. Er zijn meer dan 50 showtuinen door heel Nederland, dus er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.
Soorten kunstgras
Kleine tot middelgrote honden kunnen zonder problemen op vrijwel al onze kunstgrasmatten spelen. Heb je een sterke of zware viervoeter? Dan kun je beter kiezen voor een kunstgrassoort met een sterkere vezelhechting, zoals de EFMS26-mat. Ook andere matten met een PU-backing zijn beter bestand tegen intensief speelplezier, zoals graven en trekken. Meer informatie over PU-backing en vezelhechting vind je hier.
spelende honden?
Poep en plas van huisdieren zullen onze kunstgrasmatten niet beschadigen. Als huisdieren het gras vaak als wc gebruiken, is het aan te raden om te kiezen voor kunstgrasmatten met een PU-backing. Deze matten houden namelijk geen vocht vast, waardoor urine wegspoelt en je geen last hebt van vieze luchtjes.
ontlasting van (huis)dieren?
Om klitten in de kunstgrasmatten te voorkomen, kun je met langharige huisdieren het beste kiezen voor laag kunstgras. Klitten en lange huisdierharen zijn namelijk lastig te weg te halen uit de kunstgrasmatten met hoger gras.
langharige huisdieren?
Als er af en toe kinderen in de tuin spelen, hoef je geen speciale kunstgrasmatten aan te schaffen. Gebruik je het gras intensiever, bijvoorbeeld voor dagelijkse voetbaltoernooien met meerdere kinderen, dan kun je het beste kiezen voor meer slijtvaste matten, zoals de EFMS26, SG13 of de MP24. Deze kunstgrassoorten zijn gebaseerd op het kunstgras dat ook op sportvelden wordt gebruikt.
spelende kinderen?
Bij het innoveren kijken we niet alleen naar hoe gras eruitziet en hoe het aanvoelt, maar ook hoe het functioneert. De onderkanten van onze grasmatten zijn daarom ook zo ontworpen dat ze het kunstgras extra beschermen. Zo beperken we slijtage van de vezels, waardoor de mat langer meegaat. Ook gebruiken we vaak polyurethaan (PU) in plaats van latex om de vezels aan het doek te hechten. Dit heeft een aantal voordelen:
PU-backing
Is kunstgras geschikt voor…
Kunstgras is tegenwoordig zo veel meer dan ‘nepgras’. Daarom investeren we ook constant in het ontwikkelen van nieuwe technologieën om innovatieve kunstgrassoorten te kunnen produceren. Zo zorgen we ervoor dat we de kleuren, vormen en zachtheid van natuurlijk gras steeds beter kunnen namaken. Inmiddels maken we zelfs kunstgras dat niet meer van echt gras te onderscheiden is, maar dat wel duurzamer en makkelijker te onderhouden is.
Duurzaamheid en innovatie
Beter voor het milieu
Polyurethaan (PU) produceren is milieuvriendelijker dan het produceren van latex. De fabricage kost bijvoorbeeld 90% minder energie, omdat polyurethaan op een lagere temperatuur uithardt. Ook is voor de productie van polyurethaan 30% minder grondstoffen nodig dan voor latex.
Geen waterverbruik of -vervuiling
Voor de productie van polyurethaan is geen water nodig. Dat bespaart dus niet alleen water, het voorkomt ook dat er vervuild afvalwater vrijkomt.
Makkelijk in gebruik
Polyurethaan maakt de grasmatten lichter en flexibeler. Hierdoor kunnen ze altijd en overal aangelegd worden, ongeacht het weer of de temperatuur.
Betere hechting
De kunstgrasvezels hechten zich tot wel 50% beter aan polyurethaan dan aan latex. Hierdoor wordt het loskomen van vezels tot een minimum beperkt.
Geen vochtopname
Polyurethaan voorkomt dat de kunstgrasmat vocht opneemt. Hierdoor zijn kunstgrasmatten met PU-backing vochtdoorlatender. Dit is niet alleen prettig bij regenbuien, maar ook bij ongelukjes van huisdieren.
Behoudt zijn vorm
Kunstgrasmatten met PU-backing zijn niet gevoelig voor krimp en uitzetting door temperatuurverschillen. Hierdoor behouden de matten altijd hun vorm.
Kunstgras voor in de tuin is gemaakt om je een echt tuingevoel te geven. En met je blote voeten op het gras lopen, hoort daar zeker bij. Daarom voelen onze grasmatten lekker zacht aan. Het blotevoetengevoel kan tussen matten wel een beetje verschillen. Kort gras voelt bijvoorbeeld iets stekeliger aan dan lang gras.
Als je kiest voor sterk sportgras of gras voor intensief gebruik, dan zorgen de stevigheid en slijtvastheid van de mat voor een iets minder zacht gevoel. Toch blijft ook hierop met blote voeten lopen comfortabel, al voelt het iets minder zacht aan.
blote voeten?
Onze kunstgrasmatten zijn geschikt voor gebruik in de volle zon of juist in de schaduw. Om ervoor te zorgen dat jouw grasmat er zo natuurlijk mogelijk uitziet, is het wel slim om voor zonnige plekken een grasmat te kiezen die juist iets donkerder is. Veel zon zorgt er namelijk voor dat de mat wat lichter oogt. Een mat die van zichzelf al licht van kleur is, kan hierdoor een beetje een onnatuurlijke kleur krijgen. Voor schaduwrijke plekken geldt eigenlijk hetzelfde, maar dan omgekeerd. Hier kan een lichtere kleur juist zorgen voor een meer natuurlijk effect.
Net als bij gewoon gras, zorgt veel zonlicht voor enige verkleuring. Wees niet bang! Kunstgras dat jaren in de volle zon ligt zal niet bleek uitslaan, maar er kan een minimale verkleuring ontstaan. Van een plantenbak die je na 5 jaar verplaatst op het gras, zou je met een geoefend oog een afdruk kunnen zien. Dit is niet altijd het geval en ook zeker niet altijd zichtbaar, maar volledig uitsluiten kunnen we het helaas niet.
De warmte van de zon kan ervoor zorgen dat de kunstgrasmat uitzet bij hitte en weer krimpt als het koeler wordt. De grasmat zelf zal nooit heet worden, je kunt er dus gewoon op blijven lopen of spelen. Het uitzet- en krimpeffect wordt ook wel thermische deformatie genoemd. Om nadelige effecten van thermische deformatie te voorkomen, zoals opkrullende grasmatten, wordt bij de aanleg van Easylawn-kunstgras altijd infillzand gebruikt. Dit houdt vocht, bijvoorbeeld van regen en douw, tijdelijk vast, zodat het de mat kan afkoelen. Hierdoor heb je geen last van thermische deformatie.
felle zon of volledige schaduw?