top of page
  • Writer's pictureEasylawn

Hoe onderhoud je kunstgras (en is dat wel nodig)?

Als je niet van tuinieren houdt, dan is kunstgras ideaal. Kunstgras is namelijk onderhoudsvrij en hoeft niet gemaaid te worden. Toch betekent dat niet dat je niet af en toe een beetje naar je kunstgrasveld om moet kijken. In dit blog bespreken we onderhoudswerkjes waar je zelfs met kunstgras niet onderuit komt.Groene boosdoeners!

Als jij hebt gekozen voor kunstgras in je tuin, dan is de kans vrij groot dat je tuin nogal eens ‘bezoek’ krijgt van het groen eromheen. Blaadjes, takjes, misschien wat veren of de restanten van een vogelnestje; het kan zomaar je kunstgrasmat op dwarrelen. En ondanks dat het aangewaaide groen heus geen wortel zal schieten in je kunstgras, is het wel raadzaam om gevallen blaadjes en ander groenafval geregeld van je kunstgrasmat te verwijderen. Het kan namelijk wel een voedingsbodem zijn voor schimmels, onkruid, algen en mos. Gewoon even een harkje eroverheen is genoeg.


Dappere zaadjes

Soms zullen zaadjes erg hun best doen om te ontkiemen op je kunstgras. Ondanks dat ze niet zullen wortelen, kan het wel vervelend zijn om groeiend onkruid op je kunstgras te vinden. Gelukkig kun je dit gemakkelijk verwijderen door er even een bezem overheen te halen. Zo voorkom je ook dat zich mos ontwikkelt.


Algen en mos

Zeker als jouw kunstgras vooral in de schaduw ligt en nogal eens vochtig wordt, kunnen algen en mos zich ontwikkelen op het gras. Om dit gemakkelijk en snel te verwijderen, kun je groene-aanslagverwijderaar gebruiken. Laat het een paar dagen inwerken en veeg of borstel het vervolgens van het kunstgras af. Kunstgras zal niet verkleuren of beschadigen van chemicaliën.


In één keer klaar?

Geen zin in tussentijdse bijwerkklusjes? Je kunt er ook voor kiezen jouw kunstgras één keer per jaar grondig te reinigen met een hogedrukspuit. Het instrooizand dat je eventueel hebt gebruikt, verdwijnt hiermee wel; dit zul je dan dus ook opnieuw moeten (laten) aanleggen.


Ben je er nog niet helemaal uit of heeft jouw situatie wat extra toelichting nodig? Jouw kunstgrasadviseur helpt je graag bij het maken van een keuze die past bij jouw situatie en jouw budget. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met EasyLawn op 023 304 0018 of stuur een e-mail naar info@easylawn.nl

127 views0 comments

Comments


bottom of page