top of page
  • Writer's pictureEasylawn

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Overweeg je om je gazon te vervangen door een strak en onderhoudsarm kunstgras? Goede keuze! Maar voor je je portemonnee trekt, laten we eerst eens kijken waar je op moet letten voordat je die perfecte kunstgrasmat koopt. Hier zijn een aantal belangrijke zaken die je moet weten over kunstgras.1. Kwaliteit boven kwantiteit


Niet alle kunstgras is gelijk. Je wilt iets dat er niet alleen goed uitziet, maar ook lang meegaat. Dus let goed op de dichtheid, het gewicht en de materiaalsamenstelling van het kunstgras. Meer gewicht kan wijzen op een betere kwaliteit, maar het gaat ook om het type vezel.


2. De juiste look


Er zijn veel verschillende kleuren, lengtes en texturen beschikbaar. Bekijk stalen en bedenk welke het beste bij je tuin past. Sommige kunstgrassen hebben zelfs een lichte bruine vezel erdoorheen gemengd, wat zorgt voor een natuurlijke look!


3. Zacht onder je voeten


Hoewel het uiterlijk van je kunstgras belangrijk is, moet je er ook rekening mee houden dat het goed aanvoelt. Je wilt tenslotte comfortabel op je nieuwe gras kunnen liggen of er over kunnen lopen, toch? Dus voel de stalen, loop erop en stel je voor hoe het zou voelen als je een hele middag op je blote voeten op je nieuwe kunstgras zou doorbrengen.


4. UV-bescherming is een must


De zon kan een echte spelbreker zijn als het gaat om kunstgras. Zonder goede UV-bescherming kan je mooie groene gras in een paar jaar verkleuren. Dus ga voor een kunstgras dat UV-bestendig is om ervoor te zorgen dat het er jarenlang fris en levendig uit blijft zien.


5. Kunstgras goed laten leggen


Je kunt het beste kunstgras kopen, maar als het niet goed wordt gelegd, haal je niet het maximale uit het kunstgras. Overweeg of je het zelf wilt leggen of dat je het beter kunt laten leggen door professionals (zoals het team van Easylawn!). Ze kunnen de ondergrond perfect egaliseren, zorgen voor een goede waterafvoer en je kunstgras er strak en naadloos uit laten zien.


6. Milieuvriendelijk kunstgras


We leven in een tijd waarin duurzaamheid belangrijk is. Veel kunstgrasmerken, waaronder Easylawn, bieden milieuvriendelijke opties voor kunstgras die recyclebaar zijn en geen schadelijke chemicaliën bevatten. Easylawn biedt zelfs een volledig gerecycled kunstgras aan.


7. Garantie


Een goede garantie op je nieuwe kunstgrasmat is de kers op de taart. Het is een teken dat het bedrijf achter zijn product staat en bereid is eventuele problemen op te lossen.53 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page